/ВИДЕО/ Борисов не даде крайно решение за разкопките, но поиска благодарност от благоевградчани

Министър-председателят Бойко Борисов посети разкопките край село Покровник и направи оглед на участъка от автомагистрала „Струма“, при който бяха открити те. Борисов бе придружен във визитата си от министрите Николай Нанков, Ивайло Московски, Боил Банов и Владислав Горанов. Посещението на премиера не внесе яснота за бъдещето на разкопките, той самият не даде така чаканото от благоевградчани решение, като уточни, че ще се събират комисии, които да стигнат до консенсус.

Поведението на премиера Борисов към хората, които се събраха на разкопките днес, поражда противоречиви чувства. Цялата среща между него и благоевградчани, бе излъчвана и на живо в неговата лична страница във Фейсбук.

Няколко пъти той се обръщаше към тях, с апел за благодарност. „Кажи благодаря, че го намерихте. Не знам кой те е пратил, но му кажи, че първо трябва да ми благодари!“, обърна се Борисов към общинския съветник Калоян Ханджийски.

„Вместо да сте благодарни затова, което сме направили в региона, тука излизат двама-трима да се злобат и почвам да се дразня.“, продължи няколко минути по-късно Борисов, навярно без да осъзнава, че говори за гражданите, които са дошли да заявят позиции.

„Кажи първо „благодаря“! Кажи скъпа, аз защо съм дошъл, аз да не съм низша инстанция. Не ми се злоби на мене, дето съм дошъл да ви решавам проблема.“, каза министър – председателят на жена от село Покровник, която попита защо не е обезщетена за имота си. Изказването и бе провокирано от твърдение на Борисов, че до момента са дали 20 млн.лева за отчуждителни процедури, а ако изместят трасето, ще се наложи да дадат още.

Редакторски коментар:

Поведението Ви, г-н Борисов, беше грозно! Казвам го като лично мое мнение. Мен ме подразни арогантността Ви, както и насаждането на мнението, че хората трябва да Ви благодарят за нещо. Благодарност се дава, г-н Премиер! Тя не се проси, не се и изисква, както явно сте свикнал. Вие не вадите пари от джоба си, за да строите магистрали, нито давате от тях на хората, те не са ви длъжни! Вие сте длъжен на тях! За това, че Ви избират, че сте на този пост, благодарение на техните гласове! Вие им дължите по едно „Благодаря!“, а не те на Вас! След днешното фиаско, им дължите и по едно „Простете!“, пък те ако могат, ще Ви простят!

Извинение дължат и някои други, които се „мушкаха“ между министри и премиер и злословиха!

Г-н Борисов, аз лично имам една ГОЛЯМА молба към Вас. Ако я изпълните, обещавам да Ви благодаря: Спрете да се обръщате към жените в държавата със „СКЪПА“! Грозно е, аз лично бих се обидила!“

Мариета Димитрова, гл. редактор на ИА „Blagoevgrad news“

Comments

comments