/ВИДЕО/ Благоевградчани: Перспектива за работа в града ни няма, Благоевград умира, заплащането е ниско, цените – високи!

Видин изпревари Благоевград по заплащане на работещите. Към месец юли средното възнаграждение в Благоевградска област е 741 лева, а във Видин  747 лева. Макар с няколко лева, Видин изпрати областния център на Пиринско на дъното на таблицата, сочат данните на НСИ. Как благоевградчани приемат тези данни и какви са причините за срива, попитахме жителите на града.

И докато  линията на бедност във Видин  намалява, Благоевград  оглавява негативните класации,  а жителите с носталгия си спомнят и по – добри времена, когато областния център предлагаше перспектива.

Усещането за разпад на обществото, което имат много хора навсякъде, не е измамно, а корените на процеса са в ниското заплащане на труда. Повече от ясно е, че за да се подобри чувствително положението в Благоеввград  и в страната като цяло, не е необходимо реформиране само на държавата,  но и на наложените по време на прехода бизнес модели, основани на евтин труд.

Comments

comments