/ВИДЕО/Предизборни манипулации: Индиректно се опитаха да злепоставят независимия кандидат за кмет Р.Томов

Кандидатът на ГЕРБ за кмет Атанас Камбитов, качи клип в социалната мрежа, с твърдения за купуване на гласове. „А ето така се прави, за да вземат властта с всички средства! Вижте наглата размяна на пари пред кметството на село Изгрев, Благоевград в деня на изборите. Видеото е депозирано като сигнал в полицията от щаба на ГЕРБ. Виждат се многократно паления автомобил на съветника от БСП и партньор на Злата Ризова,Бисер Стойчев, и лицата, които броят дадените им пари. Стойчев и Ризова в момента подкрепят кандидата на БСП Румен Томов. С такива средства се води в резултатът. Скъпи съграждани, излезте и гласувайте, не позволявайте хора. които днес ви купуват, утре да ви продадат за жълти стотинки …“, написа Камбитов.
Публикацията му предизвика гнева на десетки, които критикуваха неговото поведение и квалифицираха клипа, като жалък опит избирателите да бъдат подведени.

„E къде пък видяхте че купуват гласове….само се чудите какво да измислите….защото си знаете че никой вече не ви иска….“ написа Севдалина Алмишева. А други я последваха:“ Борите се със зъби и нокти да останете на власт, а къде бяхте преди, че останахте сляп и глух за ропота на благоевградчани? Причинихте такива щети на хората със санирането, че само заради това трябва да си ходите…“, “ От видиото което показвате не се вижда това което твърдите че се раздават пари човека до мерцедес държи в лявата ръка ключове бърка в ляв заден джоб и вади телефон що подвеждате хората.“.

В следствие на сигналът подаден от предизборния щаб на ГЕРБ, минути по-късно Бисер Стойчев бе проверен от полицейски служители и бе заведен за справка в Първо РПУ-Благоевград, а час по-късно бе освободен, тъй като доказателства липсват, а заснетите в клипа лица се явиха на разпит и определиха случващото се като нелеп опит, за отвличане на вниманието от тези, които реално купуват гласове.
Така опита да бъде дискредитиран независимият кандидат Румен Томов, удари на камък и направи лоша услуга на подателите на сигнала.

Бисер Стойчев и Янко Попдимитров също качиха клипове във Фейсбук, заявявайки, че избори не се печелят с лъжи.

Comments

comments