Вечерен час за непълнолетни в Гоце Делчев от утре

От утре, 21 октомври, влиза в сила вечерен час за непълнолетните граждани в Община Гоце Делчев.

Забраната важи за времето от 21.00 ч. вечерта до 6.30 ч. сутринта в рамките на 14 дни. Позволено е само излизането до аптека, хранителен магазин или за посещение при личен лекар.

Кметът на общината Владимир Москов каза, че в заповедта е включена и забрана за провеждане на тържества на закрито като сватби, кръщенета и други.

Причината е, че масово не се спазват мерките за безопасност срещу коронавируса и големия брой заразени в Благоевградска област.

По данни на Единния информационен портал през последното денонощие регистрираните с коронавирус в областта са 60, с което общият брой на позитивните от началото на пандемията нарасна на 2777 души.

Вчера в областта на посещение беше здравният министър Костадин Ангелов.По време на срещата му с местния щаб беше отчетено, че в МБАЛ-Гоце Делчев няма свободни места, докато във всички други лечебни заведения в областта – МБАЛ „Югозападна болница – Свети Врач“, МБАЛ – Разлог и трите болници в областния център са налице достатъчно легла за болни с COVID-19.

След заседание на Областния кризисен щаб беше решено в Гоце Делчев да бъдат разкрити още 10 легла, а при евентуалното им запълване пациентите да бъдат обслужвани от най-близкото лечебно заведение – болницата в Разлог.

Comments

comments