Ветераните на Пирин отново не успяха срещу Бойко Борисов и компания

Витоша (Бистрица) е първенец на зона “София” в републиканското първенство по футбол за ветерани. На финала Тигрите победиха трудно коравия тим на Пирин (Благоевград) с 3:1.

Това беше и своеобразно повторение на сблъсъка отпреди 2 години, когато премиерът Бойко Борисов блесна с феноменален гол от пряк свободен удар.

Този път „орлетата“ от Благоевград бяха лишени от най-голямата си звезда – Иван Цветков – Вуйчо Ваньо, който имаше служебни ангажименти и не можа да играе.

Отстъстваха още легендата Иво Андонов и скалата в отбрана Станислав Бачев. Въпреки кадровите проблеми възпитаниците на играещия треньор Иван Стойчев , се представиха много достойно и затрудниха доста фаворитите от Бистрица.

Домакините пък не можеха да разчитат на най-креативния си халф Светослав Петров, и това веднага оказа сериозно влияние.
Мачът започна с надмощие на Тигрите, а веднъж и напречната греда спаси противника от гол.
В 38-ата минута след центриране от корнер на Любомир Ангелов, Атанас Николов засече топката с глава и изненада вратаря Димчо Митов – 0:1.

Витоша реагира незабавно и успя да изравни 5 минути след почивката. Един от най-добрите на терена – Христо Йовов, сервира топката от фаул на главата на Николай Божов, който отклони в мрежата за 1:1.
В 50-ата минута пък Бижутера направи обрата пълен, оказвайки се на точното място на 3 метра от вратата – 2:1.Оттук до края на срещата инициативата премина отново у Витоша. След час игра активният и напорист Божов сам си изработи гол за 3:1

Comments

comments