Вентилатори за баня: Какво определя тяхната цена и как да съобразите модела

В търсене на подходящ модел, ще се натъкнете на различни цени на вентилатори за баня, но какво конкретно определя тяхната стойност

Като всяка техника и оборудване за дома, устройствата за вентилация имат съответната по-висока или по-ниска стойност. Ако в търсене на подходящ модел, вече сте се натъкнали на различни цени на вентилатори за баня, вероятно искате да знаете на какво конкретно да заложите при избора.

Бюджетът при ремонт винаги е съобразен с ясни параметри, или поне е препоръчително да бъде, дори да се наложи леко да го надскочите. Когато става дума за банята, компромисите не са особено желателни. Това е помещението, в което намираме пълноценен релакс, а също така то е подложено на непрекъснати влага и изпарения.

И все пак, ако целта ви е да се сдобиете минимум с базов модел, то като за начало, измерете правилно отвора на мястото, където ще бъде монтиран вентилаторът. Втората стъпка е да се прецени потребността на дебита. Способността на устройството да поглъща влагата се измерва в кубични метри на час. Измерете площта на банята си и умножете средно по 8 до 10, за да получите необходимия капацитет и да осигурите ефективна циркулация на въздуха в помещението.

Децибелите са следваща характеристика, която показва нивото на шум. Ненужния дискомфорт, като начало на деня или в края му, не е особено желателен. Насочете се към вентилатор с по-ниско ниво на шум, за да си гарантирате максимално спокойствие.   

Ниският ценови клас вентилатори изпълняват успешно своето предназначение, освен ако нямате специфични изисквания. Тогава вече стойността им може да надхвърли 100 лева и достига до около 400 лева, ако са снабдени с датчици за влага, допълнителни клапи и смарт контрол.

Сред по-скъпите продукти са и вентилаторите с таймер за време, което позволява проветряване от дистанция. Те могат да бъдат поставени не само в банята, но също в кухнята, спалнята или тоалетната, според конкретните нужди в жилището ви. Продължителността на вентилацията е въпрос на настройка, а удобството е несравнимо.

Comments

comments