Васил Самокишев: Подадох сигнал в общ. Благоевград, че фирмата, която строи АМ „Струма“ замърсява. Вместо на РИОСВ, те звъннаха на фирмата

Вчера, наш екип посети АРХЕОЛОГИЧЕСКИЯ ОБЕКТ ОКОЛО БЛАГОЕВГРАД ПО-ИЗВЕСТЕН КАТО СКАПТОПАРА. Присъствието ни предизвика недоволството на работници, на строителната фирма ангажирана със строежа на АМ „Струма“ и получихме неприлични жестове, недвусмислено насочени към нас.

Минути след живото ни включване от обекта, с наш екип се свърза Васил Самокишев от Благоевград, който реши да ни разкаже, на какво отношение се е натъкнал, в опит да подаде сигнал срещу същата фирма в община Благоевград.

В интервюто, той разказва, как служителка в отдел „Екология“ получавайки неговия сигнал, свързан със замърсяване от въпросната фирма, вместо да подаде сигнал в РИОСВ или да инициира проверка, тя се обажда на въпросната фирма с указания да вземат мерки и предупреждение…, че може да им дойде проверка.

Истинско „ходене по мъките“ се оказва опитът на Самокишев, да накара служители на община Благоевград да сторят нещо по въпроса. И остава разочарован от отношението на хората, чиито заплати плащаме всички, и които би трябвало да вземат мерки при всеки подобен сигнал на гражданите, още повече, когато касае живота и здравето ни.

Ние, изпратихме въпроси и до община Благоевград, касаещи случая и ще ви запознаем с тяхната позиция.

Повече може да разбере от видеото.
45557412_1030171213835021_2553161691567226880_n

Comments

comments