Валери Смиленов: Нека помним, нека бъдем единни и носим в сърцата си гордия български дух!

 

71311090_2349806771798220_1616365256282472448_n

 

Днес е една важна дата за Благоевград, днес празнуваме онова, заради което преди 107 години предците ни са се борили и постигнали– Горна Джумая и Пиринска Македония са освободени от турско робство!

Честването на този свят за нас ден е израз на признателност пред светлата саможертва на цял един народ, който беше готов с кръвта си да измие позора на робството. За този народ думите Свобода или Смърт имаха дълбок смисъл, който определяше тяхното бъдеще. И ако трябва да прибавим още няколко думи то несъмнено ще бъдат чест и слава и дълбока признателност към загиналите руски, румънски и финландски войни, както и към онези наши съграждани, които заплатиха Свободата с най-святото, което имаха живота си.

Нека помним, нека бъдем единни и носим в сърцата си гордия български дух!

Дълбок поклон пред величието на всички знайни и незнайни герои загинали за свободата!

На 5-ти октомври празнуват и учителите, онези съвременни будители, които се грижат да възпитат бъдещето ни. С дълбоко уважение бих искал, да се обърна към тях:

Уважаеми учители,

          Приемете моите най-сърдечни поздравления по повод 5 октомври – Международния ден на учителя! Този ден е още един повод за равносметка за свършеното, за търсене на отговори на глобалните въпроси, свързани с мисията на учителската професия, за отговорната задача за повишаването на грамотността на учениците, за навлизането на информационните и комуникационните технологии в сферата на образованието, за професионализма при работата с децата, за обучението през целия живот…

          Желая Ви здраве, сили и творческо дръзновение, за да успеете да дадете качествено образование на Вашите ученици и винаги да виждате в очите им  благодарността и желанието им за нови знания!

          Бъдете горди с професията си и посрещайте смело предизвикателствата!

Валери Смиленов

кандидат за кмет на общ.Благоевград

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Comments

comments