България ще има шампион на Олимпиадата в Рио!

България ще има Олимпийски шампион в Рио догодина. Тази прогноза прави агенцията за спортна статистика INFOSTRADA. Според нея страната ни ще завърши на 48-мо място в крайното класиране по медали с един златен, един сребърен и бронзов медал.

2110915312

Според агенцията фаворит за злато на Олимпийскити игри през 2016 г. е щангиста Иван Марков, който беше хванат с допинг. Според агенцията фаворит за злато на Олимпийскити игри през 2016 г. е щангиста Иван Марков, който беше хванат с допинг.

daniel-asenov-boks

Ансамбълът по художествена гимнастика е потенциален сребърен медалист, а боксьора Даниел Асенов е фаворит за бронза в Рио Де Женейро. Европейският шампион обаче, все още не е спечели квота за игрите. Това е твърде възможно да се случи, тъй като един от квалификационните турнири е в София.

Според прогнозите 282 дни преди игрите, България ще остане след страни като Китайско Тайпе, но пък предстоящата Олимпиада ще е по-добра от последната в Лондон, когато останахме без шампион със сребро и бронз.

САЩ и Китай ще бъдат най-успешните държави на предстоящите игри. Това звучи доста по- реалистично от прогнозата за българското участие

Comments

comments