БСП се регистрира за участие в местните избори. Нинова призна, че ни очакват трудни дни

896-504-korneliia-ninova

„БСП за България“ се регистрира в ЦИК за предстоящите местни избори.

На регистрацията присъстват лидерът на партията Корнелия Нинова, заместник-председателят на партията и председател на Националния предизборен щаб Кирил Добрев и заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски.

Крайният срок за подаване на заявление за регистрация в ЦИК на партиите и коалициите е до 17.00 часа на 11 септември 2019 г. и се извършва по реда на Решение № 706-МИ от 23 август 2019 г.

„Сигурно няма да са лесни местните избори, но тръгваме с надежда“, заяви Нинова след регистрацията.

До този момент БСП са одобрили 163 кандидати за кметове.

„Има много палитри. Потвърждаваме и досегашните си кметове. По места се издигат известни местни личности. Това ни радва“, каза тя./novini.bg

На пореден въпрос БСП ще подкрепи ли Манолова за кандидат за кмет на София, Корнелия Нинова отговори, че отговорът ще стане ясен на 11 септември. Иначе тя призна, че Манолова получава доста номинации.

Кампанията, по думите ѝ, не тръгва добре, а с вадене на компромати. „Пожелавам обаче успех на всички момчета и момичета“, заяви още Корнелия Нинова.

Тя коментира и изказванията от ГЕРБ по повод думите на президента Румен Радев във връзка с началото на Осмата парламентарна сесия. „Апелирам към ГЕРБ да коментират по същество казаното от президента, а не с клишета“, каза лидерът на БСП.

Comments

comments