БСП иска проверки и оставки в Благоевград

76f20eddb4e0ed731a8117807f53ade1

Депутатът от БСП Николай Бошкилов настоява да бъде извършена цялостна проверка в Центъра за личностно и творческо развитие в Благоевград. В петък в Народното събрание той ще зададе въпрос свързан със скандалите, които назряха в последните месеци с дейността на центъра и ще поиска да бъде направена цялостна проверка от образователното министерство.

„Ще настоявам да бъде отстранена зам.кметът Христина Шопова, докато не приключи проверката. Ако бъдат открити нарушения в центъра ще поискаме нейната оставка. Не е редно в центъра да работят съпругата на зам.кмета Николов, а майката на Шопова да бъде домакин в социално заведение“, съобщи на пресконференция днес Николай Бошкилов.

Според него, таксите в центъра са незаконни. Мотивът за тях е, че центърът черпи огромен ресурс от общинския бюджет.

Николай Бошкилов апелира кметът Атанас Камбитов да се извини на жителите на Кресна, тъй като Благоевград е единствената община, която не е отпуснала средства за пострадалите от пожара.“

Атанас Камбитов политизира проблема. Той не наказва червена община, а жителите на Кресна“, коментира Бошкилов и допълни, че решението Кресна да не се включи във Водната асоциация е на всички жители. Той намекна също и че част от персонала на Асоциацията са със заплати над 1000 лв, като парите „идват от нашите данъци“.

Той получил сигнали от животновъди от община Белица, които твърдят, че общинския лидер на ГЕРБ Иван Стойчев се облагодетелства от субсидиите на хората. За този проблем предстои да се направи цялостна проверка и за това Бошкилов не пожела да каже повече подробности.

Comments

comments