„БСП за България“ откри предизборната си кампания в Благоевград

„БСП за България“ откри предизборната си кампания в Благоевград за предстоящите парламентарни избори със заявката за по-добър резултат и емоционална среща с председателя на партията Корнелия Нинова, която е и водач на червената листа в областта.

Кандидатите за народни представители от БСП в 1-ви МИР Благоевград, заедно с водача на листата и лидер на партията Корнелия Нинова се поклониха пред паметта на Гоце Делчев и неговото семейство, като положиха цвета на Мемориала на Делчевия род, намиращ се в двора на храм „Въведение Богородично“ в Благоевград. След това те посетиха и черквата, където запалиха свещ за здраве и благоденствие.

Много симпатизанти посрещнаха Корнелия Нинова в центъра на Благоевград с думите, че ѝ вярват и разчитат след тези избори страната да има редовно правителство, за да се пристъпи към решаване на реалните, ежедневни проблеми на хората.

„В началото предложението ни за таван на цените срещна абсолютна съпротива. Виждам, че в последните дни вече се допуска като възможен вариант. Но се закъснява. Трябваше да се направи преди три месеца. Докато мъдрите се намъдруват , спекуланти и алчни за бързи печалби вземат и последното левче от джоба на бедния българин. В момента има нужда от здрава ръка, работещи и бързо реагиращи органи и държавна намеса. Забравете неолибералните клишета, че пазарът ще се саморегулира. Пазарът е изкривен и духът е изпуснат от бутилката. В момента нямаме нормална пазарна икономика. Толкова европейски лидери го разбраха, само у нас не. Вижте Франция, Гърция, Унгария, Испания. Даже РС Македония наложи таван та цената на хляба. Омръзна ми да слушам лъжите как при таван на цени щели да изчезнат стоки от рафтовете. Вие тук в Благоевградско сте свидетели колко хора от областта пътуват събота и неделя до Гърция да си пазаруват. Да сте видели празни рафтове? Не, няма. А има таван на цените. Предизвикваме другите партии да кажат едно конкретно действие, което ще предложат в НС. Но не общи приказки, не как след шест месеца  щял да се усети ефекта от проверки на етикетите. Сега, сега какво ще направят. Само ние БСП  предлагаме конкретно и бързо решение за хората. Подкрепете ни с номер 1 в бюлетината, защото можем да ви помогнем.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при откриване на кампанията в Благоевград

На откриването бяха представени 17-те кандидати за народни представители от листата на социалистите в 1-ви Многомандатен избирателен район – Благоевград. Листата на „БСП за България“ в област Благоевград и този път включва различни поколения, които представят силата както на младостта, така и на опита. Те са професионалисти в различни области, с добро образование и успешна реализация.

„Очаква ни много сериозна борба. Вярвам, че всеки от вас ще даде всичко от себе си и на 2 април ще се поздравим с добър резултат”, каза областният лидер на БСП в Благоевградска област – Валери Сарандев. Отборът на 1-ви МИР е с номер 1 в бюлетината.

Comments

comments