„БСП за България“ откри предизборната си кампания в Гоце Делчев

С представяне на кандидатите за народни представители от листата на левицата, „БСП за България“ откри предизборната си кампания в Гоце Делчев.

Въпреки факта, че политиците застават за пети пореден път в рамките на две години пред хората и искат доверието им, БСП излиза на тези избори със самочувствие за добре свършена работа и доста изпълнени обещания, въпреки краткия живот на 48-то Народно събрание.

Кандидатът за народен представител в листата на БСП от Гоце Делчев – Богдан Боцев, който бе част от последния Парламент припомни накратко и по-голямата част от постиженията на партията в две основни области – социални дейности и икономика.

„По инициатива на „БСП за България“ 300 000 ученици ще използват безплатни учебници; всички ученици от 1-ви до 4-ти клас ще получат еднократна помощ за първия учебен ден в размер на 300 лв.; половин милион българи ще получат по-голяма минимална работна заплата от 1-ви януари 2024 г.; успяхме да спасим детските ясли от закриване; помогнахме на общини, болници и читалища като предложихме държавата да поема част от цената на електроенергията им“, обясни кандидатът за народен представител Богдан Боцев.

Според него, първото нещо, което ще бъде предложено от БСП в 49-то Народно събрание, е таван на цените. „Редица европейски държави, в това число Испания, Португалия, Гърция, Унгария, вече са го приложили. Ще предложим диференцирани ставки на ДДС на някои видови хранителни стоки, както го направихме с нулевата ставка на ДДС за хляба. По отношение на земеделието ще направим всичко възможно за възстановяване на държавното дружество „Напоителни системи“. В социалната област ще предложим безплатни лекарства за децата до 14 години; доходите на младите хора до 26 години да не бъдат облагани с данък; да бъде увеличена еднократната помощ при раждане на първо, второ и трето дете; въвеждане на необлагаем минимум в размер на 504 лв. и преизчисляване на всички пенсии. В областта на икономиката първото нещо, което трябва да се направи от правителството, е намаляване на бюрокрацията и борба с корупцията. Много чуждестранни и български инвеститори не развиват своята дейност в страната именно поради това“, обясни кандидатът за народен представител Богдан Боцев, който е втори в листата на социалистите в Пиринско.

По време на откриването на кампанията на БСП в Гоце Делчев бяха представени и останалите двама кандидати за народни представители от общината – Ивелина Гущераклиева и Асен Янкулски.

Ивелина Гущераклиева е на 36 години, от гр. Гоце Делчев. Завършила е „Предучилищна и начална училищна педагогика“ и „Педагогическо взаимодействие на деца с проблемно поведение“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ град Благоевград. Работи като детски учител в град Гоце Делчев. Майка на две деца.

Асен Янкулски е на 27 години, също от гр. Гоце Делчев. Завършил е „Психология“ във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, както и „Компютърни технологии“ в Професионалната гимназия в град Правец. Работи като детски психолог.

 

Comments

comments