Борисов: Не очаквах да изкараме две години

В най-оптимистичните ми прогнози не съм си мислил, че ще изкараме две години. Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред парламента, след като предложи оставката на кабинета за гласуване. „Мислих, че ще е една година“, каза той и обясни песимизма си с мигрантската криза, войните и раздробения български парламент.

„Налагаше се да правим редица компромиси – с една, с втора, с трета партия. Само аз си знам какво ми е било тези две години“, добави премиерът.

Борисов предложи на ДПС и БСП, които според него са спечелили президентските избори, да проведат консултации с президента Росен Плевнелиев и неговия наследник Румен Радев и да сформират служебен кабинет, който да управлява до провеждането на предсрочни избори.

Той призова новите управляващи да не се подават на популизма и да обяснят на хората какви ще са реалните последици от въвеждането на одобрените с него промени в изборните правила.

Премиерът обеща кабинетът в оставка да продължи да работи нормално до назначаването на служебно правителство и ще осигури плавен преход.

Comments

comments