Борисов: Колкото по-бързо забравим лидерската среща, толкова по-добре

„Колкото по-бързо забравим вчерашната среща, толкова по-добре„, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Народното събрание в сряда.

Той коментира срещата от 27 юни между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“.

„Срещата не произведе нищо, освен още една нова разделителна линия„, допълни Борисов.

По думите му причината за разделението между тях е помпозната проява за издигане на кандидат-кмет на София, месеци преди изборите.

„Разбрахме се, че ще се срещнем във вторник да се разбираме„, добави още той.

„Асен Василев дойде, пи кафе и отиде на среща с украинската посланичка, нито тема по управленска програма, защото бюджетът е отражение на управленската програма“, заяви Борисов.

„Нито тема свързана с Украйна, пакетите от военна помощ – нищо от това, което обществото чака и разбира се, наводненията – какви мерки, колко пари, къде са стигнали, кога хората от Северозапада ще видят резултати от действията на правителството“, обясни лидерът на ГЕРБ. Според него по нито една от тези теми не се говори.

„Все пак аз съм човек, който не обича да изнася неща от кухнята, но няколко теми искам да засегна, които според мен са важни“, допълни Бойко Борисов.

Първо той засегна темата за „Възраждане„.

„Категорично осъждам тяхното поведение, свързано с агресията, инакомислещите, провокацията и езика на омразата“, заяви Борисов.

По думите на Борисов темата „ГЕРБ-Възраждане“ не съществува. „Ние сме против това, което се случва във Варна, в София, особено агресията, побоищата – това не може да е така“, категоричен е той.

„Казват, че сме имали 10 зам.-министри, а аз им казах, ако искат да ги уволнят, ако са наши от всичките министри и зам.-министри 10 да са наши – е, и?“, коментира той. „Шефът на митниците ли е на Борисов? Шефът на НАП ли е на Борисов? Шефът на ПЕК ли е на Борисов?“, запита още лидерът на ГЕРБ.

Comments

comments