Борисов за мерките: Можем да напишем заповед за минути и да затворим всичко

 

Всеки знае за риска, когато ходи на кафе, ресторант или кино

Всеки от нас е информиран, че маските, дезинфекцията и дистанцията са единственото, което опазват от заразяване, каза Борисов на редовното заседание.

Добави, че за минути се пише заповедта и се затваря всичко.

„Не е редно да има отново заповед за затваряне на хората у тях, каза още Борисов. Трябва да се пазим, но да не спираме да работим. Трябва да издържат финансовите, социалните системи месеци наред. Ако няма приходи тогава се разпада държавността, като не останат пари за пенсии, заплати и за основните сектори. Молбата ми е да покажем, че демокрацията не е само права, но и отговорност. Ако е заповед и е фашизъм – окей, съгласни сме. Но когато трябва сами да си го изпълняваме, тогава ни е сложно. Кое е сложното“, попита Борисов.

„Актуализираните данни за приходите вървят с добри темпове. Истинската криза обаче ще дойде догодина. В тази ситуация всяка нация трябва да бъде мобилизирана. Тежките времена предстоят“, подчерта Борисов.

Той допълни, че в България се смята, че като развита демокрация всички хора са добре информирани от медиите и няма човек, който да не знае какви са правилата в това положение.

Той изрази молбата си: Демокрацията не е само права, а и отговорност. Бъдете отговорни и спазвайте противоепидемичните мерки.

По думите му световната икономика по никакъв начин не се възстановява.

Comments

comments