Борисов забрани на Данаил Кирилов да пише във Фейсбук

Борисов забрани на Данаил Кирилов да пише във Фейсбук. Това се случи по време на заседание на Министерски съвет.

„С цялото ми уважение към Христо Иванов, който говори за намеса в съдебната система твърдя, че не се познавам и не съм се виждал с квотата ни във ВСС, за да предопределям какъвто и да е било избор. Затова да оставим съдебната система и всеки да си отговаря за действията. Да си работи прокуратурата, да си работи съдът и да си отговарят за действията.

Забранявам, Дани Кирилов, да пишете във фейсбук, само ги възпалявате. Един ден им се плажуваше, на следващия – не. Един ден ще дойде време и ще ги питат с кой ще управляват. Видна е близостта им с ДПС и техните сценарии. Те ще трябва да отговарят, ние ясно сме казали, че нашите партньори са „Обединени патриоти“. Ако сме заедно – добре, ако не, излизаме от властта.

„Това са събитията, които ни спират. Така или иначе има вот на недоверие. Няма да се спирам на сценаристите и всичко, което във времето се е случило и как в общественото съзнание се насаждаха неща, които никога не са се случвали. Сутринта си говорихме с Каракачанов за торбичките „Била“ – никога не съм го видял, чекмеджета, записи, насадиха го и остана в съзнанието на хората, без да се случвало…“, каза Борисов.

„Ще е грешно да не обърнем внимание за тези хора, които протестират за социални придобивки. Хората, които по това време обикновено са на море в Гърция. Колкото и да се опитвахме с 60/40, не е като да работи икономиката, както беше. Ако успеем да задържим финансите на държавата, ще успеем да завършим годината както беше края на 2018. Да се концентрираме върху справедливите искания, да мине Европейският съвет. Ще се видим с коалиционните партньори утре и ако нямаме план за стабилност, включително и опозиционните партньори, ще е трудно“, допълни премиерът.

„Знам им ресурсите, знам какво може и Румен Петков и Мая Маянолова, знам какво могат. Мъчно ми е за полицаите и невинно битите хора! Виждате, че се взривяват бомби в хората и целта е да се окървява протеста, защото знаят, че видя ли кръв на улицата веднага си тръгвам и това беше идеята с тези пликчета с червена боя“, каза още Борисов.

Comments

comments