Борисов: Да обучим децата, че след това да ходят на протест

„Да им оборудваме кабинетите съответно с най-доброто, за да може младите хора, децата, учениците след това, като ги обучим добре, да излязат на протест“.

 

Това казва премиерът Бойко Борисов в кратко видео, публикувано в профила му във Фейсбук от заседанието на Министерския съвет днес, което се провежда чрез видеоконферентна връзка.

 

От текста към видеото се разбира, че са обновени и модернизирани кабинетите по математика и природни науки на 160 училища в България. „За да се учат нашите деца в модерни класни стаи и във възможно най-добрите условия, с колегите ми от Министерския съвет днес отпуснахме по бюджетите на общините 16 586 976 лв.“, обяснява премиерът.

Борисов показва, че е трайно впечатлен от младите хора, които преобладават на протестите с искане на оставката му. В понеделник допусна, че след 10 години и собственият му внук ще ходи по протести. „[на протеста]… има деца 15, 16, 17-годишни… аз и това му казах, още 10 години, и ти ще ходиш на протест (вероятно има предвид внука си – бел.ред.)“, заяви премиерът в коментар на публикуваната от него във Фейсбук в неделя снимка с внуците му, в посланието към която той пише, че е „време за техните усмивки и моите решения“.

Comments

comments