Борислав Михайлов: Дано до една-две години да докарам европейски финал в България

В България се напредва по ремонта на някои стадиони и изграждането на нови такива, което ще позволи на страната да приеме финал в европейските клубни турнири. Подобно предположение направи президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов при откриване на тренировъчен терен в Елин Пелин.

 

В една от редките си публични изяви извън пресконференции на базата в Бояна, Михайлов говори пред репортери.

 

„Надявам се от някои от тези терени да излезе новото силно поколение на България. Това зависи от самите дечица най-вече. Ние продължаваме да помагаме, в рамките на няколко месеца ще открием още игрища, на някои места са цели терени“, коментира Михайлов и поде темата за големите стадиони.

„Няма футболен съюз в света, който да е направил стадион, това е работа на държавата, но се надявам скоро да имаме хубав голям стадион. В Пловдив два са на път върви добре работата с двата стадиона на Ботев и Локомотив, във Варна също на Черно море стадиона“, коментира още президенът на БФС, цитиран от „Спортал“.

Според Михайлов е възможно България да приеме европейски финал. За последно подобно нещо обеща Бойко Борисов през април 2021 г. при отпускане на средства за ремонт на стадионите на „Ботев“ и „Локомотив“ в Пловдив.

„Да се надяваме, че до една-две години да има стадион, с който можем да участваме и да мога да докарам тук финал за Суперкупа или Лига на Конфедерациите (б.а. Конференциите)“, каза още Михайлов.

Президентът на БФС изрази мнение, че стадион „Пловдив“ може да бъде реконструиран, въпреки че последните информации са за тотална разруха на съоръжението.

„Стадион „Пловдив“ ми е голяма болка. Там също може да се направи добре реконструкция и инвестицията да не е толкова голяма. Чашата е добре направена, бетонът си стои, теренът е добър, защото никой не влиза. Трябва да се сложат седалки.“

 

Comments

comments