Бойко Рашков след годишния отчет на ГДНП: Не смятаме, че сме безгрешни

Министърът на вътрешните работи присъства на представянето на годишния отчет за дейността на Главна дирекция „Национална полиция“.

Не смятаме, че сме безгрешни. Много ясно виждаме къде имаме резултати и къде има какво да се направи, заяви Бойко Рашков.

Министър Рашков посочи, че основната концентрация в момента е върху законовите промени в два аспекта – образуването на досъдебни производства и действия по разследването, относно които е прекалено формализирана процедурата между разследващите органи и съда.

Искаме да направим сериозни структурни промени в МВР – на централно и на местно ниво. Има изготвен математически модел, който ще приложим. Промените ще се правят с помощта на всички колеги от цялата страна и след обсъждане във вътрешната комисия в НС, обясни министърът.

Той апелира да не се спекулира с темата.

Законът трябва да обслужва в голяма степен обществените потребности, а не един или друг. Ние сме в министерство, застинало с десетилетия. Промените в никакъв случай няма да спрат министерството да изпълнява основните си задачи.

В началото на срещата отчет говори и министър-председателят Кирил Петков.

 

 

 

 

 

 

 

Източник;БНТ

Comments

comments