БОЕЦ даде и Севдалина Арнаудова на прокуратурата заради „Божков-Борисов Гейт“!

БОЕЦ сезира прокуратурата за необяснимото имотно състояние на Севдалина Арнаудова – ПР на премиера Бойко Борисов, както и за твърденията на Васил Божков – Черепа, че тя го е посещавала всеки месец в неговият офис през последните години. Преди това Божков съобщи, че е платил на Бойко Борисов 60 000 000 лева подкуп, като част от рекета, който премиерът е извършвал през Владислав Горанов, за да бъде прокарана законодателна поправка обслужваща интересите на хазартният бизнес на Черепа. Божков твърди, че е дал парите чрез Горанов и Арнаудова. За част от тези факти и обстоятелства БОЕЦ вече сезира ВКП.

В своят профил Севдалина Арнаудова отговори на твърденията на Божков, като нейните публикации предизвикват повече въпроси от отговорите, които дава. Тя признава, че познава Божков и че го е посещавал многократно. Заявява, че: „От момента, в който работя за българското правителство, всичките ми срещи с български бизнесмени са били в изпълние на служебните ми задължения и са заснети от камера и микрофон не само от мен самата, а и от десетки медии.“, но веднага след това казва точно обратното; „И да, когато съм се виждала с Вас, г-н Божков, съм била наясно, че Вие сте с камера и микрофон, а аз не съм.“ Остава без отговор въпроса  какви „служебни задължения“ изпълнява ПР-ката на премиера Бойко Борисов при ежемесечните си посещения в офиса на Черепа. Арнаудова намеква, че Божков е отправял към нея настоятелни предложения от интимен характер и я е преследвал (както можем да предположим от нейните думи), но тя ги е била отхвърлила. Въпреки това  е продължавала да го посещава, като е водила със себе си и своят съпруг и приятели. Съдейки от имотното и състояние, той не само я е преследвал, ами я е и настигнал. Севдалина Арнаудова съобщава и че нейният баща е дългогодишен служител във фирма на Васил Божков, като е получавал от него „бонус и каляска“ и Божков го е пращал да му „пази имотите“, каквото и да означава това. 

Налага се впечатление, че за да се покрие скандала за поисканите и платени от Божков 60 000 000 лева подкуп на Бойко Борисов, Арнаудова се опитва да вкара събитията в битово-интимен сюжет. А нашата цел да е установим и покажем истината. Истината за мафиотският характер на управляващите в лицето на Борисов, Пеевски, Гешев и обкръжението им. Самият Васил Божков до скоро бе част от това мафиотско статукво, но опита на Борисов и Пеевски да му отнемат бизнеса, за да нахранят глутницата си от калинки и корумпирани служители и магистрати го принуди да отговори на ударите им и  да започне да говори. В цял свят мафията бива разбивана, когато някой от вътре по една или друга причина наруши омертата и започне да осветлява нейните престъпни схеми и участниците в тях.

Публикуваме текста на сигнала:

ДО : ВЪРХОВНА КАСАЦИОННА ПРОКУРАТУРА

                                                                    СИГНАЛ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

относно

съмнения за извършени престъпления – корупция, незаконно забогатяване, укриване на доходи, рекет, изнудване и други престъпления от общ характер извършени от лицето  Севдалина Арнаудова – ПР на премиера Бойко Борисов.

На 07.06.2020г. на електронният сайт на вестник „СЕГА” е публикуван материал на разследващият журналист Атанас Чобанов, главен редактор на сайта за разследваща журналистика „Биволъ”. От публикуваните данни става ясно, че Севдалина Арнаудова, работеща към Министерски съвет на Република България, като ПР на премиера Бойко Борисов е придобила през последните няколко години два имота на обща стойност над 1 400 000 лв. В материала на Чобанов са представени данни от имотният регистър, както и снимки на имота.

В извадката от имотния регистър е записано: Поземлен имот, пл.No – 323, парцел – 17, площ по док. – 1160.000 кв. м., местност – ВИЛНА ЗОНА МАНАСТИРА, ПОЗЕМЛЕН ИМОТ обл. СОФИЯ-СТОЛИЧНА, общ. СТОЛИЧНА, с.Бистрица. Къщата е с ипотека от ДСК. Имотът е придобит в средата на миналата година и е вписан през юли 2019 г.

Освен вилата семейството на Арнаудова има и апартамент от 198 кв. в София за 352 000 лв.“, пише още Чобанов. Според данните от имотния регистър става дума за „Самостоятелен обект в сграда, пл.No – 573, парцел – 9, площ по док. – 198.540 кв. м., АПАРТАМЕНТ; обл. СОФИЯ-СТОЛИЧНА, общ. СТОЛИЧНА, гр.София. Купен е с ипотека от ДСК през 2015 г., която е свалена през 2020 г. Размерът на кредитите, които Арнаудови са взели, както и размера на погасеният кредит будят основателни съмнения. До данни на Чобанов, първият апартамент е взет с ипотечен кредит за 150 000 евро, който е изплатен за 57 месеца – средно 5260 лв на месец. Кредитът за къщата е в размер на 500 000 евро. И двата кредита са взети от ДСК. Съпругът на Севдалина Арнаудова, Делян Димитров работи в „Булгартрансгаз”, което е държавна компания.

Прилагаме линк към публикацията на вестник „СЕГА”:

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/piarut-na-borisov-e-kupila-kushta-za-1-mln-lv-prez-2019-g

През последните дни Васил Божков – бизнесмен с множество повдигнати обвинения огласи информация чрез публикации в социалната мрежа Фейсбук, че е бил изнудван от премиера Бойко Борисов и министърът на финансите Владислав Горанов да им плаща 20% от печалбата на неговият лотариен бизнес, за да приемат законодателна поправка чрез Менда Стоянова – депутат и парламентарната група на ГЕРБ, която поправка обслужва неговите бизнес интереси и прави възможно плащането на по-ниски такси към държавата в размер на стотици милиони. Божков съобщи, че е платил този подкуп в размер на 60 милиона лева, като парите са били давани на Бойко Борисов чрез Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова, която е посещавала неговият офис всеки месец през последните години. От думите на Божков се предполага, че тези посещения са били с цел да бъдат предадени  парични суми, които са част от подкупа. Божков твърди, че е бил изнудван от Бойко Борисов и принуден да плаща такса „подкрепа и спокойствие”, а Севдалина Арнаудова и Горанов са били куриери на Борисов в тази престъпна схема за рекет и изнудване. За част от тези факти и обстоятелства БОЕЦ вече сезирахме прокуратурата. На 06.06.2020 г. Севдалина Арнаудова с два поста в собственият си профил в социалната мрежа Фейсбук потвърди, че се познава лично с Васил Божков и че го е посещавала многократно. В своите публикации тя твърди по отношение на Божков, че:  „И не аз съм искала от Вас, Вие се предлагахте! ”. Ако става дума за предлагане на подкуп, което е престъпление, то Севдалина Арнаудова е била длъжна да сезира компетентните органи, а вместо това тя е продължила да го посещава. Ако Арнаудова не е сезирала компетентните органи, то и самата тя е извършила престъпление по чл. 294 от НК.

С настоящият сигнал БОЕЦ  сезираме прокуратурата за необяснимото имотно състояние и доходи на Севдалина Арнаудова и нейното семейство, придобити през последните години, като не може да бъде оправдано от трудовите възнаграждения на двама души на държавна заплата. БОЕЦ изразяваме обосновано съмнение, че лицето Севдалина Арнаудова е реализирала и друг вид нерегламентирани, незаконни доходи, чрез които е финансирала изплащане на своите кредити и придобиването на имоти – къща за над един милион лева и апартамент за 352 000 лв. Възможен източник на тези доходи са тези 60 милиона лева, които Васил Божков твърди, че е платил, като подкуп на Бойко Борисов чрез Горанов и Севдалина Арнаудова в качеството им на куриери. Възможно е част от тези средства да са били предоставени на куриерите, като заплащане за техните услуги. Необяснимо е как държавни служители и служители в държавни компании са получили банков кредит в размер на над един милион лева. Какви гаранции и доходи са декларирали пред банка ДСК? На какво основание банката е одобрила и отпуснала подобен кредит? От какво естество са били ежемесечните срещи на Севдалина Арнаудова с Васил Божков в неговият офис? Получавала ли е Севдалина Арнаудова пари предназначени за Бойко Борисов при срещите си с Васил Божков в неговият офис? Получавала ли е пари Севдалина Арнаудова за тези свои куриерски услуги? Какъв е произхода на средствата на Севдалина Арнаудова, с които е изплатила кредита за своят апартамент – 300 000 лева за 57 месеца. За огромна част от работещите българи, включително за стотици хиляди държавни служители е невъзможно с официалните си заплати да изплащат подобни кредити и кредитни вноски. Какъв е произхода на средствата и какви са банковите гаранции предоставени от Севдалина Арнаудова за получения кредит от ДСК в размер на почти един милион лева, чрез който е закупена описаната къща в с. Бистрица? Възползвала и злоупотребила ли е Севдалина Арнаудова със своето служебно положение и свързаността си с Бойко Борисов за получаване на въпросният кредит? Какво движимо имущество и на каква стойност се намира в закупената през 2019 г. къща в с. Бистрица, както и в предсрочно изплатеният апартамент на Севдалина Арнаудова – мебели, техника и тн.? Какъв е произхода на тези средства за обзавеждане, оборудване, ремонтни дейности, подобрения и тн. на двете жилища? Участвали ли е Севдалина Арнаудова, заедно с Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова в организирана престъпна група е цел подкупи,  рекет и изнудване на Васил Божков?

На основание чл. 207, ал. 1 от НПК, БОЕЦ изискваме от прокуратурата да образува незабавно  досъдебно производство срещу Севдалина Арнаудова, в хода на което да бъдат предприети всички необходими процесуални действия, за да бъде отговорено на горните въпроси и установяване на обективната истина.

Настояваме също да бъде проверена ДСК за спазване на специалния режим на отпускане на кредити на лица, работещи в държавната администрация и политици, за да се избегне подкуп или търговия с влияние. Дали ДСК е подложила тези ипотечни сделки на този специален режим? Дали БНБ е упражнила надзор над тези сделки и ако да, то по какъв начин?

БОЕЦ,  като вносители на сигнала изискваме да бъдем уведомявани за предприетите от прокуратурата действия и резултатите от тях.

08.06.2020г.                Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ”

Снимка на Атанас Чобанов.

Къщата на Севдалина Арнаудова за 1 000 000 лв. Снимка – Атанас Чобанов, „Биволъ“.

КАК ТАКА държавен служител си купува къща за над един милион лева, като месец преди това е изплатил за броени месеци апартамент за 350 000 лева? Как така шепа мутри, мафиоти и ченгета превърнаха държавата ни в блато? Как така българите са най-бедните граждани на Европа, а нашите управници и ПР-те им са милионери?

Comments

comments