БОЕЦ:Гешев излъга за „БарселонаГейт“! Няма никакво „самосезиране“

На 24.02.2020г. главният „прокурор“ Иван Гешев и неговата говорителка обявиха, че прокуратурата се е „САМОСЕЗИРАЛА” по #БарселонаГейт”! АБСОЛЮТНА ЛЪЖА!

На 21.02. испанският вестник El Periodico публикува статия за започнало разследване на испанската прокуратура и каталунската полиция по сигнал на БОЕЦ за пране на пари срещу няколко български граждани и премиера Бойко Борисов!

На 27.07.2018г. БОЕЦ сезира испанската прокуратура чрез посолството на Кралство Испания в София. През ноември същата година сезирахме и българската КПКОНПИ (до момента няма никакъв отговор, или информация за техните действия). През март 2019г. сезирахме и каталунската полиция. На 21.02.2020г. веднага след публикацията на El Periodico, БОЕЦ сезирахме и главният прокурор на България и ВКП. (Междувременно внесохме сигнали и до Парламента и НАП). Няколко дни прокуратурата мълчеше, а Борисов панически обясняваше, как това било претоплена манджа, „удар от изток” и как никой не го бил питал нищо от чуждите служби. Всички подчинени на правителството медии и матросовци обиколиха студията да защитават Вожда и да заливат с клевети и помия БОЕЦ и  свободните журналисти коментиращи темата. В следващите дни Биволъ разкриха, че Борисов и неговото правителство са налели десетки милиони европейски средства и обществени поръчки във фирмата на лицата осигурили на Борислава Йовчева къща в Барселона, бутик  Шервиньо, Порше и луксозен живот в каталунската столица. БОЕЦ показахме документи, от които разбираме, че бащата на Йовчева е внесъл еднолично 1 750 000 лева с необясним произход  в капитала на фирмата собственик на магазина в Барселона, който бе затворен веднага след публикацията в испанският вестник.

На 24.02 изведнъж Гешев съобщи, че прокуратурата се била „САМОСЕЗИРАЛА”, а за сигнала на БОЕЦ не обелиха нито дума!

КАКВА Е ИСТИНАТА и ЗАЩО Гешев излъга?

РЕАЛНО Гешев действа по сигнала на БОЕЦ, но ЛЪЖЕ , че се е „САМОСЕЗИРАЛ“!

На 21.02. БОЕЦ внесе сигнал до Гешев и ВКП с    Вх. № PRB202004849769I от 21.02.2020г.   

На 24.02.2020г. същият сигнал на БОЕЦ е заведен в преписка на главният прокурор с номер 00618/2020г. ! На същата дата 24.02.  (когато Гешев обяви, че се е „самосезирал) тази преписка е входирана (по сигнала на БОЕЦ)  и във ВКП с номер 2448/2020г. На 25.02.2020г. сигналът на БОЕЦ по преписката на Гешев е изпратен на Специализираната прокуратура по компетентност, където е заведен под номер 452/2020г. ! На 04.03.2020г.  СП изисква доклад и действия от МВР и служба ДМОС (Дирекция „Международно оперативно сътрудничество„). Други действия към момента няма.

КАКТО Е ВИДНО, НЯМА НИКАКВО ‘САМОСЕЗИРАНЕ”! Всички действия на прокуратурата са следствие на сигнала на БОЕЦ. Каква е целта на тази лъжа и ЗАЩО Гешев излъга?

Отговора е изключително важен! Първо, защото има наложена забрана да се отразява дейността на БОЕЦ и дори да се споменава името ни! Но по-важно е другото.
Защото в нашите сигнали прилагаме документи и допълнителна информация и изискваме НЕЗАБАВНО ОТСТРАНЯВАНЕ И ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА НА БОЙКО БОРИСОВ, за да не влияе на разследването, да не упражнява натиск върху свидетели и да не залоупотреби с властовата си позиция за покриване на случая. Както при случая с „Ало, Ваньо“ и Мишо Бирата например.

Това е нормалната и задължителна процедура при всички подобни случаи, в които има данни от чужди служби за замесени в престъпления хора от високите етажи на властта. Или поне такава е процедурата в правовите и демократични държави. В България Каскета ще разследва Мутрата! Същата Мутра, която му разпорежда кой да бъде размазан!
И още нещо. БОЕЦ сме заявили пред прокуратурата готовност да предоставим допълнителна информация, а Биволъ вече разкриха не по-малко интересни връзки свързващи „Къщата и магазина в Барселона“ със СИК-аджийски босове и хора близки до Борисов и неговото обкръжение. Гешев не иска да разследва това. Гешев иска да „разследва“ каквото му е удобно, или по-точно каквото е удобно на господарите му. Иска да се „самосезира“, за да имитира някаква проверка, както КПКОНПИ, където сме депозирали сигнал по случая още през ноември 2018г. Същият сигнал БОЕЦ внесохме и до испанската прокуратура и каталунската антикорупционна полиция и на тях им трябваха само няколко месеца, за да започнат разследване, което продължава и да установят нови факти, както магазина на Йовчева и още два милиона евро изпрани през него. „Самосезирането“ дава възможност на Гешев да „разследва“ каквото, когато, както и когото прецени в България чрез нищо не значеща „проверка“. И в същото време да използва сигнала на БОЕЦ, за да разбере какво знаят и до къде са стигнали испанските служби, за да знае как да покрие и замете следите на престъпленията извършени от Борисов и бандата му. Ако беше обявил, както изисква Закона, че прокуратурата е започнала действия по сигнала на БОЕЦ, то Гешев е длъжен да образува наказателно производство срещу лицата посочени от нас поименно, заедно с всичките документи и доказателства, въз основа на които испанските служби са намерили достатъчно основание и са започнали разследване. Няма начин обаче, Гешев да започне наказателно преследване срещу Борисов и да поиска неговото отстраняване, защото Борисов и Пеевски го назначиха на този пост, за да обслужва техните  интересите и прикрива престъпленията им. И да наказва посочените от тях, за врагове на диктатурата на мафията!

СЕГА, всички свободни журналисти и медии трябва да зададат тези няколко въпроса на Гешев – Защо не се сезирахте по сигнала на БОЕЦ? Има ли резултат и внесен в прокуратурата материал от КПКОНПИ във връзка с този казус? Ще поискате ли отстраняване и задържане на Бойко Борисов, за да не влияе на разследването и свидетелите? Ще изисква ли прокуратурата ДНК тест за бащинство на дъщерята на Борислава Йовчева и Бойко Борисов? ДА ВИДИМ!
Очакваме и ответните удари срещу БОЕЦ. Гнусометите на Буда и Пеевски вече леят помия, скоро ще се включат и институциите-бухалки на мафията. Възможно е мафията да предприеме и по радикални мерки спрямо нас. Истерия, страх и параноята тресат Борисов и бандата му защото този скандал има потенциал да сложи край на мафиотската им власт. А те знаят, че загубят ли властта и контрола върху институциите и прокуратурата ги чакат затворите. Добре е да се сподели това, за да се знае защо гешевтурата започва с измама действията си по този случай. Лавината от заплахи към Георги Георгиев и членове на БОЕЦ и тоталната цензура в социалните мрежи и свинските медии са само още едно  доказателство, че изнесената информация е истина и крие огромна заплаха за мафиотското статукво на Буда и Пеевски! Опитват се да ни заглушат, след което да последват и физически удари.

Действията на Гешев са в категорията „осуетяване на наказателно преследване“ от магистрат, което е изключително тежко престъпление срещу правосъдието! До момента не е разпитан НИКОЙ свързан с #БарселонаГейт, първото действие на Гешев е да разбере какво знаят испанците, нищо че сме му предоставили същите документи и доказателства, както и на испанската прокуратура!

Comments

comments