Боби Михайлов няма да бъде върнат като президент на БФС

Борислав Михайлов получи отказ за бъде вписан обратно като президент на БФС. Решението на Търговския регистър е отпреди минути, предава ”Евроком”.

Причината за това е, че уставът на футболната централа не допуска процедура по оттегляне на оставка и че подобно действие би създало правна несигурност, пише Gol.bg.

На 29 април бяха подадени документите от последния Изпълком на който Михайлов върна оставката си. Сега обаче няма как да поеме отново поста.

Ето какво се казва в част от решението:

„Уставът не допуска процедура по оттегляне на оставката. Подобно действие, би създало правна несигурност у всички трети лица относно това кое е лицето, овластено да представлява сдружението и да изпълнява останалите функции на президент, вменени с устава.

Допускането, че една оставка може да бъде оттеглена означава, наред с действията по промяна на първоначалното определените първи вицепрезидент и вицепрезиденти, избрани в изпъне ние на нормата на чл. 48, ал. 3 от устава, води до извода, че на практика ИК може по всяко време на подменя волята на конгреса относно това кое е лицето, избрано за президент, като многократно определя различни лица да изпълняват посочените функции.

Извън това, следва да се посочи, че приложения протокол от заседанието на ИК не е изготвен в съответствие с изискванията на чл. 50,  ал. 6 от устава на БФС, доколкото не е подписан от всички членове, присъствали на заседанието.

Поради това и на основание чл. 24 във вр. С чл. 21, т.5 от ЗТРРЮЛНЦ постанових отказ по заявление рег.№202104291445050 от 29.04.2021“

Междувременно миналата седмица голмайстор №1 на България Димитър Бербатов обяви кандидатурата си за президентското кресло на Българския футболен съюз. В екипа му са бившите му съотборници в ЦСКА и националния отбор Стилиян Петров и Мартин Петров, както и Петър Величков, Борис Станков и Георги Владов.

Comments

comments