Близо с 30% скочи интересът на пенсионерите в Благоевград към картите за градския транспорт след намалението от правителството

Между 20 и 30% ръст на издадените карти за градски транспорт на пенсионери в Благоевград регистрираха в първите три дни от пускането им в продажба превозвачите от фирмите, които извършват превозите – „Струма 11“ ООД и „Бистрица 96“ ООД. В първия ден на допълнителните бонуси за по-евтин транспорт, решен от служебното правителство, всички редовно пътуващи били доволни, обясниха на гишето, на което се издават карти в автогарата. Само две баби очаквали още 20% намаление, смятайки 40-процентния министерски бонус върху досегашната цена на картата, без обаче да отчетат, че преди са се возили с 20% отстъпка от редовната цена.

Както „Струма“ писа, от вчера до края на 2023 г. пенсионерската карта за градския транспорт падна на 30 лв. на месец, а ученическата и студентската е 20 лв. Безплатно се возят деца и ученици до 10 г., но само при представяне на превозен документ – карта за градските линии или билет с нулева стойност за междуградските.

 

 

 

 

 

Източник:truma.bg

Comments

comments