Благоевград ще извозва боклука си в Разлог и Сандански

На 31 декември 2017 година трябва да закрием сегашното депо за отпадъци и нещата стават доста сериозни. Това каза на пресконференция днес кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. 

Той припомни, че две години е чакано заради обжалване на ОВОС-а от т.н. „зелени организации“, а след това имаше и забавяне с още година и 4 месеца заради ПУДООС спорове.

Към момента е избран изпълнител за изграждане на новото депо, което е в района на досегашното – село Бучино. Това е консорциум „Кобека“. Новата инсталация обаче няма да бъде готова поне до следващото лято, каза Камбитов.

Стойността на обществената поръчка е 22 918 000 лева. От ПУДООС отпускат около 17 000 000 лева. Близо 5 000 000 лева ще са от финансовото министерство.

В момента се водят преговори и с Разлог, и със Сандански, докато стане готово новото депо отпадъците да се извозваме към тях,допълни още той.. Това обаче е доста сериозен финансов ангажимент.  

На финала той уточни, че годишно общините от сдружението генерират около 38 000 тона отпадъци, от които 34-35 000 тона са на община Благоевград.

Comments

comments