Благоевградчанка с успех в рали Сърбия

Дамският екипаж на автомобилен клуб „ДИАМО“ – Благоевград Диана Стоянова/ Иванела Иванова, завоюва челната позиция в клас RC5 в най-голямото и престижно състезание в Сърбия, което беше кръг от Европейския рали трофей и кръг от Шампионата на България. Диана Стоянова освен, че се състезава наравно с мъжете е второ поколение рали пилот. Наскоро тя бе и директор на планинското рали „Осогово“ в Кюстендил, на което благоевградския АСК ДИАМО бе организатор.
След тях се наредиха Титов/ Георгиев и трети останаха Желязков/ Манев, които претърпяха инцидент.
Надпреварата се проведе в гр. Ужице, Сърбия в периода 23-25 септември. По програма на 23-ти септември се проведе церемониален старт в центъра на града.
Рали Сърбия стартира със шест скоростни етапа и дистанция от 201 километра. С малкия опит в рали дисциплината, тандемът започна състезанието със силна мотивация за добро класиране, като синхронизацията и увереността между тях се подобряваше с всеки изминал етап.
Без технически проблеми финишираха първия тежък състезателен ден. В последния втори ден екипажите трябваше да изминат нови етапи с дистанция 160 километра, но поради тежките инциденти по отсечките, на състезателите им прибавяха служебно време и преминаваха в нормално темпо.
За дамския тандем предстои последния кръг от шампионата на България „Рали Стари Столици”, който ще се проведе в гр. Шумен на 08-09 октомври.

Comments

comments