Благоевградчани също излизат на протест, в подкрепа на пострадалото 18-годишно момиче

Благоевград е поредния град, който ще се включи в националния протест, в подкрепа на 18-годишното момиче от Стара Загора, което стана жертва на насилие, предаде репортер на „Фокус„.

Гражданското недоволство ще се проведе пред сградата на Съдебната палата, като ще започне в 18.00 часа.

Рано тази сутрин кметът на Община Благоевград Илко Стоянов призова гражданите също да се включат. Ето какво написа той във Facebook:

Днес в 18 часа пред Съдебната палата ще се съберат мъже, жени и деца с една цел: Да кажат “НЕ“ на агресията и насилието. Само преди няколко дни в Благоевград имаше подобен инцидент, при който беше простреляно младо момиче. В едно нормално общество е недопустимо физически по-силният да тормози и да издевателства над по-слабите от него. Като всеки нормален жител на тази държава, като баща и като човек, аз също ще бъда там, за да подкрепя хората на Благоевград в исканията им за право на живот, свобода и човешко достойнство.

Председателят на Общинския съвет Радослав Тасков също прикани обществеността да подкрепи младото момиче. В страницата си в социалната мрежа Facebook той написа:

Време е всички да кажем „НЕ“ на агресията! 

Време е всички да заявим ясно гражданската си позиция и да се противопоставим на беззаконието, насилието и арогантността! 

Като баща и като човек днес в 18.00 часа и аз ще бъда пред Съдебната палата, за да подкрепя 18-годишното момиче, което стана жертва не само на един насилник, но и на една система, която е крайно време да се промени!

Comments

comments