Благоевградчани на протест: Не сме съгласни Общината да поема толкова голям дълг, дано общинските съветници мислят трезво

 

 

 

Малко преди 09.00 часа, пред зала „22-ри Септември“ започнаха да се събират граждани, които по-рано през седмицата обявиха в социалните мрежи, че организират гражданско недоволство срещу поемането на дълг от близо 18 млн. лв.

 

Хората са категорични, че не това е начина да се развива Благоевград, още повече чрез изграждането на басейни, при положение, че към момента има много по-належащи проблеми, които следва да бъдат решени.

„Проектът е нерентабилен. Не сме съгласни Общината да взима толкова голям дълг, който да връщаме ние и нашите деца. Ако идеята беше толкова добра, то със сигурност щеше да има частен инвеститор, който да поиска да го изгради“, коментира друг жител на община Благоевград.

 

На днешното заседание на Общински съвет Благоевград се очаква около 15 души да се изкажат във връзка с инвестиционното намерение на общината и внесеното предложение до Общински съвет за поемането на 20-годишен дълг.

Източник: e-79.com

 

Comments

comments