Би Ти Ви съди бивш партньор на Васил Божков и сайта „Блиц“

Флориан Скала, изпълнителен директор на "Би Ти Ви Медиа Груп"
Флориан Скала, изпълнителен директор на „Би Ти Ви Медиа Груп“

 

„Би Ти Ви Медиа Груп“ (bTV Media Group) завежда дела срещу бившия партньор на обвиняемия бизнесмен Васил Божков (почти 30 години) в „Еврофутбол“ Цветомир Найденов и срещу сайта „Блиц“, съобщи „Клуб Z„.

 

„През миналата седмица г-н Скала обяви в интервю, че ще предприемем правни стъпки срещу неверните твърдения, свързани с bTV и лично с него във връзка със случая „Божков“. Първият иск, който внесохме в съда, е с ответници Цветомир Найденов и „Информационна агенция БЛИЦ“ ЕООД, собственик на сайта blitz.bg“, съобщават от Би Ти Ви в отговор на въпроси на Клуб Z. От „Би Ти Ви Медиа Груп“ посочват, че от 15 май насам са обект на целенасочена атака чрез серия от публикувани неверни твърдения, свързани с ръководството ѝ и с професионалните принципи на работа на редакционния екип.“

 

Делото срещу Найденов е заради негово интервю от 15 май за сайта sportal.bg, в което твърди, че Божков му е споделял за близки отношения с главния изпълнителен директор на Би Ти Ви Флориан Скала, как държал медии и водил ръководствата им в курорта Куршевел.

 

В делото срещу „Блиц“ се претендира за различни материали с основни твърдения, че телевизията е контролирана от Божков. В иска е посочена статия, озаглавена „Цветомир Найденов разказа играта на Божков и bTV! Разкри за топлата им връзка“, „bTV се превърна във фуния на мафията“ и подзаглавие: „Един през друг в ефира ѝ гостуват гласовете на банкера беглец Цветан Василев, обвинения в 11 тежки престъпления Васил Божков, драгалевския ментор Иван Костов и отломките от кръга „Агнешки главички“. Публикацията е със снимки на собственика на фалиралата КТБ Цветан Василев, водещия на предаването на Би Ти Ви „120 минути“ Светослав Иванов и на Васил Божков.

 

В събота (6 юни) Би Ти Ви съобщи, че през 2017 г. Васил Божков е запознал Флориан Скала с премиера Бойко Борисов. Медията разпространи позицията, след като шефът на пресцентъра на Министерския съвет Севделина Арнаудова написа във Фейсбук, че преди години е посрещнала Божков и Флориан Скала в централата на ГЕРБ. Думите ѝ бяха провокирани от публикация на Васил Божков във Фейсбук, че Арнаудова е ходила в офиса му ежемесечно.

 

След сигнала до прокуратурата, в който обвиняемия бизнесмен заявява, че е дал на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов 60 млн. лева, в петък Борисов се кле три пъти пред медии, че от Божков е взел само „една дълга пура“. Той каза, че това е станало на среща в централата, на която са присъствали и шефове на Би Ти Ви, но не каза кои.

 

В последните дни атаките срещу Би Ти Ви се засилиха. Министър-председателят Борисов преди време я нарече „Божков тв“, след което отрече, но няколко пъти реагира остро на въпроси на репортерите ѝ. Миналата седмица „Нова телевизия“ подаде сигнал срещу Би Ти Ви по публикация на „Блиц“ за вече изтекъл рекламен договор с Българския спортен тотализатор.

Comments

comments