Белобрадова: Вървим към президентска губерния, затънала в тинята на руското влияние

НДСВ се завръщат на стар, изморен кон след срещата с Митрофанова, коментира тя в социалните мрежи

От република с парламентарно управление, член на Еврозона и Шенген, с подновено въоръжаване и изпълнила ПВУ, ние вървим към президетска губерния, затънала в тинята на руското влияние в периферията на нормалния свят.

Това написа във Фейсбук депутатът от „Демократична България“ Елисавета Белобрадова. По думите ѝ НДСВ се завръщат на „стар, изморен кон“ след срещата на Симеон II с Митрофанова, която не би била възможна, ако в нея участваха хора с достойнство и родова памет.

Ето и останалата част от публикацията на Белобрадова:

„Механика на политическия реализъм:
1. 10.01 Продължаваме промяната връщат втория мандат и започва да тече едноседмичният сток, в който президентът трябва да избере политическата сила, на която да връчи третия мандат. Социологическите проучвания сочат, че гражданите смятат за най-подходяща и смислена политическа сила за получаване на третия мандат Демократична България. Демократична България заявява пет приоритета:
– Влизане в Еврозона
– Влизане в Шенген
– Съдебна реформа
– Изпълнение на Плана за възстановяване и устойчивост
– Модернизация на армията2. 11.01 ГЕРБ прави грандиозна истерия с измислен терорист, който имал връзка с Демократична България. Следва закрито заседание на Народното събрание, за да установи, че въпросният млад човек от Великобритания, който бил при баба си на село с два куфара с книги и “черен прах на бял лист” няма общо с никого в страната, но напъването по “терористична” линия продължава два дни, докато не става ясно, че никой не се интересува този измислен скандал.

3. 12.01 В паниката за мандата се включва и прокуратурата като вади “грандиозни” разкрития, свързани с компанията Nexo, която не извършва дейност в България и си плаща глоба по някакво административно нарушение на другия край на света. Отново истерия, заседания, комисии. Йордан Цонев застава на първа линия до ГЕРБ и Гешев в битката.

4. 16.01. БСП получава мандата, за да не го реализира за четвърти път. Президентът прави редица чисто политически изказвания, за да си измие ръцете от този обречен ход и повтаря опорките на Гешев, ГЕРБ и ДПС.

5. 20.01. Госпожа Нинова прави пародия на лидерска среща, на която пристига Бойко Борисов и обявява, че БСП “много се е променила”.

6. 20.01 Председателят на Сметната палата отказва да изпълнява политически поръчки и да фабрикува факти и действия във връзка с измисления скандал “Nexo” и за по-малко от 24 часа му взимат главата. БСП подкрепя инициативата на ГЕРБ и ДПС с абсолютно измислени мотиви.

7. 24.01. ГЕРБ привикват в Народното събрание Камелия Нейкова, председател на ЦИК, за да каже как всичко ще е наред с хартиените бюлетини за 02.04 и да не се притесняваме. За 26.03 нямало да успеят, но за 02.04 ще са готови казват от ЦИК и за всеки, който е имал майстори у дома е ясно, че подобно твърдение е смехотворно.

Шегата настрана, уви, не е допуснато, обаче, ръководството на печатницата на бюлетините да потвърди думите ѝ, въпреки искането на колегите от ПП да бъдат изслушани в НС.
Какво значение има това, ще попитат хората. Политическият натиск е изборите да не са края на април, за да няма време да се приеме механизма за контрол на главния прокурор, ето какво е значението.

8. ИТН започват събирането на подписи за президентска република, докато Възраждане събират подписи срещу еврото.

Прокуратура, президент, ГЕРБ, ДПС, БСП, куп стари и охлузени политически субекти, руски пари срещу пет приоритета и двайсет човека парламентарна група“, пише тя и добавя, че се надява, да се даде шанс на механизма за контрол върху главния прокурор.

Comments

comments