Без коя суперхрана не могат Гуинет Полтроу и Виктория Бекъм?

Забравете киноата, вече има нова суперхрана, която супермаркети и магазини бързат да заредят по щандовете си. Това е теф – африканско житно растение с едни от най-малките зрънца в света. Определят го като безглутенова храна и то е познато на човечеството от повече от 4000 години. Родното му място е Етиопия, но с всяка изминала година става все по-популярно в света.

Досущ като киноа, теф има високо съдържание на протеини. Също така продуктът е богат на витамин С, В, калций и фибри. На вид изглежда като маково семе, а половин чаша от него съдържа около 360 калории. Теф е изключително полезен за диабетиците, защото помага за регулирането на кръвната захар. Продуктът е сред храните, които често консумират Гуинет Полтроу и Виктория Бекъм. Нищо чудно, че двете са толкова слаби!

16494cae4469b2391dd62da17e34bc64

Как се приготвя?

Към половин чаша зърно добавете 2 ч. чаши вода с щипка сол. Оставете да заври, а след това и да къкри в покрит съд за 15 до 20 минути или докато има вода. Разбърква се и се оставя да престои за 5 минути.

Важно е продуктът да се съхранява на хладно и тъмно място, в хладилник или фризер.

Как се консумира?

Можете да го готвите като всяка друга житна храна. Яжте го като гарнитура, смесено с плодове за закуска, или го поръсете върху салати, кифли, сладкиши или кисело мляко.

*За съжаление продуктът още не е застъпил масово на родния пазар и трудно може да бъде открит. Опитайте да го намерите в магазините за здравословни и диетични храни.

Източник: tialoto.bg

Comments

comments