Байрам Байрам: Деребеите в ДПС интригантстват, че гяурите искат да превземат партията

Деребеите в ДПС интригантстват и объркват структурите на движението по места, като внушават, че гяурите ще превземат партията. А това е притеснително, защото д-р Ахмед Доган не ни е учил на такива ценности.

Тези признания направи зам.-шефът на парламентарната група Байрам Байрам пред бТВ.

„Тези деребеи, всички ги знаят кои са, те десетилетия наред обикаляха цялата страна. Те все още са членове на ДПС, но не са народни представители. Тези деребеи обикаляха от избирателен район в избирателен район. Докато ние решаваме проблемите на хората, те трупат богатство на гърба си. Вчера има няколко статии за един отцепил се народен представител от ДПС, който има половин мощност на ядрен реактор и той да отиде в малките села и да обясни на хората, които си събират жълтите стотинки, за да си плащат сметките за ток, че има ядрен реактор“, изтъкна Байрам.

Байрам се върна на старата мантра, че Доган и Делян Пеевски са като баща и син, като се опита да разсее съмненията за раздор между двамата. Но все пак призна, че ако „ДПС иска да запази своето решаващо място на българската политическа сцена, тандемът Доган-Пеевски ще даде тласък в развитието на България“.

„Винаги са били тандем, видяхме го на последните избори. На 9 юни ДПС постигна един исторически резултат. ДПС тръгва в един тренд, който го поставя в едно положение, което ще бъде незаобиколим фактор в държавата“, констатира Байрам Байрам.

По думите му в момента не стои на дневен ред създаването на нова партия. Самият Пеевски не е говорил на тази тема с него, не е и чул да работи по това. И допълни, че новото начало започнало на местните избори миналата година и вече се вижда ефектът – приемането на бюджета в страната, за инфраструктурни проекти на общини на ДПС са отпуснати 450 млн. лв. Според Байрам „някои фактори“ не искат да има стабилно управление и ДПС да участва в него.

По думите му Делян Пеевски е опитал да събере колективните органи на партията, но е бил бойкотиран от другия съпредседател на движението.

„Джевдет Чакъров, който до късно през нощта се обаждаше на областните председатели и ги зомбираше да не отиват на това заседание и на председателския съвет. Миналия ден видяхме, че излизат с решение да водят преговори с ПП-ДБ за съставяне на редовен кабинет. Чудя се те на какъв колективен орган са взели това решение“, коментира още Байрам.

Comments

comments