Аудио-декларация от затвора: Бившият военен Любомир Симеонов обяви гладна стачка, докато Борисов и Гешев не подадат оставка

Много хора, вероятно ще си спомнят бившия военен Любомир Симеонов, който  получи присъда от 20 години затвор за убийството на банкерката Павлинка Стефанова през 2013 година в Бургас.

Преди време, нашата медия съвместно с колегите от „Топ преса“ получи достъп до затвора, където Симеонов излежава присъдата си, срещнахме се с него и направихме едночасов филм, в който той разказа всичко свързано с решението му, да отнеме един човешки живот. 

Сега, Любомир се свърза с нас отново, за да заяви, че обявява гладна стачка, докато Бойко Борисов и Иван Гешев не подадат оставки. Получихме аудиозапис, който представлява декларацията на Симеонов, в която обяснява причините за решението си.

“ За мен, прокуратурата отдавна се е превърнала в „корпоратура“- това е нещо средно между прокуратура и корпорация. “ Божията ръка с каскета“ постоянно повтаря, че във всяко стадо има и мърша, но той самият не уточнява от кое стадо е.“, казва в записа Любомир и допълва, че защитата, която Гешев получава от другите прокурори е знак, че те също са некомпетентни, щом не виждат нарушенията му, както и, че нямат място в системата.

„Гешев тълкува закона, така като дявола чете Евангелието.“, категоричен е Симеонов, който декларира още, че подкрепя протестите срещу главния прокурор и правителството, а неговия начин да изрази тази подкрепа е гладната стачка, която започва.

 

Comments

comments