Армията се готви да отбележи празника си със зрелищен парад

6232901

Военните се подготвят да отбележи празника си със зрелищен парад на 6 май. По повод 140-та годишнина от създаването на Българската армия във военния парад в Деня на храбростта и празник на Българската армия ще участват и тежка техника, самолети, и вертолети. За първи път във военния парад ще участва и представителен блок на Армията на Република Македония, предаде бгнес. Военните вече тренират за парада. Тази година негов командващ ще е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Той за първи път командва парада.

„За сега усещам отговорността да подготвя, да сглобя блоковете, преминаването на бойната техника. Oсновната ми отговорност е да представя Въоръжените сили пред обществото по най-добрия начин. Надявам се всичко да мине както сме го планирали, така както го тренираме, за да сме доволни след края на парада всички“, сподели той. Командирът на най-големия вид въоръжени сили призна и че около 1800 човека участват в парада.

„Може би около 1000 от тях ще бъдат на парада в състава на блоковете, на колоната на техниката, екипажи, механик-водачи, командири…Всички тези, които осигуряват нормалното преминаване на парада”, каза той. Около 700 – 800 човека пък са невидими за обществото, защото те осигуряват поддръжката на техниката.

сн. БГНЕС

Comments

comments