Апостол Апостолов, кмет на община Симитли: За тази година сме взели превантивни мерки при евентуално, застрашаващо повишаване на нивото на река Струма

Във връзка с миналогодишните критични повишавания на река Струма и пораженията, които нанесе на много жилищни постройки и земеделски земи по поречието й, за тази година от община Симитли са взели превантивни мерки при евентуално застрашаващо повишаване на нивото на река Струма. Това каза за ‘‘Фокус’ кметът на община Симитли, Апостол Апостолов.

„Мерките, които общината може да вземе се изразяват в това да се изготвят проекти, като към този момент, община Симитли има готови работни проекти за изграждане на подпорни стени от двете страни на река Струма. Една част от тези подпорни стени са направени“, заяви Апостолов. По поречието на реката има изграден един километър подпорна стена по оперативна програма „Регионално развитие“. Тазгодишните проекти включват довършване на междинния участък между двете, изградени вече, диги по поречието на реката.

По думите на кмета на Симитли, проблемът ще бъде решен, когато се изгради и подпорна стена от страната на квартал Ораново.

Апостол Апостолов допълни, че разливната част на Струма е много голяма в района на Симитли и е много трудно да се контролира реката, докато не се изградят подпорни стени навсякъде.

Comments

comments