Андон Тодоров, председател на ОбС-Благоевград: Трябват действия! „Биострой“ да започне незабавна дезинфекция на обществени площи

 

„Трябват действия! Уведомих кмета на Благоевград Румен Томов, като ръководител на кризисния щаб, да разпореди на „Биострой“ да дезинфекцира незабавно важни зони-обществени площи в Благоевград. Това съм съгласувал с шефа на РЗИ д-р Калоян Калоянов.
„Паркинги и гаражи” трябва да отменят незабавно синята зона до 29.03.20г и хората да се прибират по домовете си да се грижат за семействата си.“, казва Андон Тодоров, чрез Фейсбук страницата си.

Той призовава още, спирките на градския транспорт да бъдат третирани всяка сутрин, заедно с обществени пространства, където има поток от хора, паркинги около хранителни магазини, Кауфланд и Лидъл, централни пешеходни зонии т.н.

Според Тодоров, всички мерки трябва да останат в сила до второ нареждане, предвид епидемиологичната обстановка.Такива мерки вече са взети в други градове, като Сандански и Велико Търново. Двете фирми” Биострой“ и „Паркинги и гаражи“ са общински имат разписани вътрешни правила при форсмажорни обстоятелства.

„Призовавам да бъдем по-отговорни към своето и на другите здраве и да спазваме препоръките на Министерството на здравеопазването за предотвратяване и ограничаване разпространението на грип, остри респираторни заболявания и случаи на COVID-19.“, казва още Тодоров.

Comments

comments