Андон Тодоров запазва председателския пост в ОбС. Съветници поискаха време, за да обмислят позициите си

Отложиха за следващата редовна сесия на ОбС-Благоевград гласуването на предложението за предсрочно прекратяване правомощията на председателя на местния парламент Андон Тодоров.

Общинският съветник и заместник-председател на ОбС-Благоевград Калоян Ханджийски внесе предложение за извънредна точка в дневния ред на днешната извънредна сесия, свързана с предсрочно прекратяване правомощията на Тодоров и избирането на нов председател. Мотивите му са авторитарно управление на Тодоров и лоша комуникация с кметското ръководство.

Думите на Ханджийски доведоха до покачване на напрежението и на Тодоров, което си пролича в края на сесията. Видимо изнервен председателят изпусна няколко реплики към колегите си, които не се побират в рамките на нормалното политическо говорене.

В защита на Тодоров обаче се включи изненадващо адв. Албина Анева, която заяви, че няма законова предпоставка за смяна на председателя на ОбС. Тя изтъкна още, че предложението на Ханджийски не е законово обосновано.

Кирил Илиев от ГЕРБ предложи на свой ред, гласуването да бъде отложено за следващата сесия, за да може да се обмисли по – добре.

Това на практика, удължава времето, в което ще продължат, да текат договорки между местните политици. За хората е ясно, че в подобни процеси голяма част от съветниците просто ще използват възможността, за да получат лично удовлетворение, подценявайки интелигентността на избирателите им.

Със сигурност, този сблъсък ще извади на повърхността позабравени и приглушени амбиции на някои, а за други ще доведе до ритуално политическо самоубийство.

След две седмици, ще наблюдаваме отново, в каква посока ще поемат съветниците, след като са получили възможност да помислят, да анализират и преценят ситуацията.

Comments

comments