Анализ и прогнози на топ мачовете от груповата фаза на Лига Европа днес

Днес ще се изиграят поредните срещи от груповата фаза на втория по значимост клубен турнир в Европа. Три от тях заслужават особено внимание, разглеждаме ги в следващите редове.

Започваме с двубоя от Група С, между Байер Леверкузен и Апоел Беер Шева. Контузиите за „аспирините“ все още са единственото, което е в състояние да доведе до някакъв провал в най-скоро време. Лазаретът се позапълни, като в него са вече половин дузина футболисти. Сред тях са: Паласиос, Паулиньо, Тапсоба, Арангис, Ариас и Бендер. Голяма част от изброените са със статут на титуляри в обичайната селекция, така че липсите със сигурност не са за пренебрегване. Нападението на домакините е просто изумително с това трио между Аларио, Диаби и Бейли. Всеки от тях има прекрасни качества и със сигурност допринася страшно много за вкарването на голяма част от головете. Леверкузен ще излезе в същия си облик и срещу израелския Апоел Беер Шева в този така важен мач от „Лига Европа“, в който ще постигне 3-та си победа от общо 4 мача и ще сътвори решителната крачка към преодоляване на групите.

Следва двубоя с българско участие, сблъсъка между Тотнъм и Лудогорец в Група J. Нашите определено изпитват трудности тази година и са единствения отбор в групата с 0 точки. Много рядко в съвременния футбол и най-вече в груповата фаза на европейските турнири има как да се види коефициент от 29.00 за победа , но точно такъв е случаят в мача между Тотнъм и Лудогорец, в който „орлите“ са тотално отписани от всеки една къща за залози, дори и от родния букмейкър efbet. Това, че навсякъде коефициентите за тяхна победа насред „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ вървят над 20.00 просто определя шансовете им за успех като граничещи с немислимото.

Аут от техните редици са едва няколко футболисти като това са: Ихиньо, Вандерсон и Ренан. Десподов все пак ще попадне в разширения състав, така че просто е изненадващо и това, че медиите се съсредоточиха върху това, че кадровите проблеми за „орлите“ са страшно много, а всъщност това въобще не е така. По-скоро положението да е подобно за Моу, който няма да разчита на двама от общо четиримата си титулярни бранители в лицето на Дохърти и Алдервайрелд. Все пак Тотнъм няма да има много затруднения в отбрана даже и без тях. И при това положение е абсурдно да се говори, че „шпорите“ ще спечелят с разлика от 5 или повече гола, каквито предвиждания въобще не липсват.

Третия мач, който разглеждаме в нашия анализ е двубоя от Група G, където Лестър гостува на Брага. Брага и Лестър са топ тимовете в тази група, и няма да е пресилено и рано да се каже, че именно те ще потеглят към елиминациите. Най-сигурната прогноза тук е опцията Над 1,5 гола в мача, ето защо: „Лисиците“ са просто неотразими със своите 3 победи и голова разлика 9:1. Изненадващото около тях е, че продължават да разчитат на немалка част от титулярните си футболисти за тази надпревара, която през последните години беше изцяло оставяна на заден план. Този техен тим има голям потенциал и като нищо ще погледне не само към преодоляването на груповата фаза, а и към озоваването си в заключителния период на елиминациите. Лестър вкарва все по-често, а португалците от Брага имат вкус към реализирането на голове, така че просто не се вижда как тези тимове няма да вкарат минимум два гола в това си противопоставяне.

Comments

comments