Александър Мацурев: Модернизиране на Спешната помощ в региона, ще бъде мой приоритет

През последните месеци всички сме свидетели на проваленото управление на Румен Радев и неговия здравен министър Стойчо Кацаров,заяви кандидатът за депутат от ГЕРБ Александър Мацурев от Банско.

Според него, резултатът е  пълен хаос в сферата на здравеопазването, провал на ваксинационната кампания, изпуснат контрол над пандемията, препълнени болници и рекорден брой починали българи.

„Основен приоритет за мен в следващия мандат ще бъде да настоявам за модернизиране на Спешната помощ в Благоевградския регион, по-силна подкрепа на държавата към болниците в областта, подобряване на апаратурата и оборудването им, повишаване на заплащането на труда на лекарите, сестрите и санитарите, което е важна част и от програмата на ГЕРБ-СДС.

Здравните работници понесоха тежестта на пандемията. Наш дълг е да направим така, че да са напълно обезпечени, за да защитават живота и здравето на хората.

Заедно с колегите в ГЕРБ-СДС имаме опита, знанията и експертизата да се справим с тази тежка ситуация, която изисква спешни и адекватни управленски решения,каза Мацурев.

Comments

comments