Александър Мацурев: Като народен представител ще работя за по-добри доходи на хората и бизнеса

Като народен представител ще работя за сигурност, повишаване на доходите и подпомагане на хората и бизнеса в Благоевградска област за излизане от кризата, каза кандидатът за народен представител от ГЕРБ Александър Мацурев.

Той очерта и приоритетите му, ако бъде избран в новия парламент:

Ето част от социалните ангажименти, които поемаме към гражданите на Република България от коалиция ГЕРБ- СДС. Доказали сме, че изпълняваме обещаното:

Минималната работна заплата от 1000 лв. и средна от 2000 лв.

Запазване на настоящия данъчен модел.

Актуализация на пенсиите на всяка година, така че средната пенсия да достигне 750 лв.

Стратегия за развитие на човешките ресурси в социалната сфера. Кариерното развитие и по-доброто заплащане на социалните работници и служителите в услугите.

По-целенасочена и ефективна подкрепа за хората с увреждания.

Създаване на програма 60/40 за завършващите училище или университет, с която 60 000 младежи да започнат работа, а държавата да поеме 60 процента от осигурителния им доход за 1г.

Регламентиране на дистанционната работа и гъвкавите форми на труд в нов Кодекс на труда.

1,6 млн. души да бъдат обучени на дигитални умения.

Да идентифицираме и валидираме уменията на 160 000 млади хора, които нито учат, нито работят, за да бъдат включени пълноценно в пазара на труда.

3000 завърнали се от чужбина българи да започнат работа в малки населени места, като държавата да им покрива ½ от средната работна заплата, разходи за наем, транспорт и детегледачка.

Comments

comments