Адвокат за недвижими имоти  

Покупката на жилище е важна крачка в живота на човек, за направата на която трябва да бъде напълно сигурен. Във връзка с голямата сделка обаче е възможно да настъпят множество усложнения, за които повечето хора не подозират.

Независимо дали ще потърсите съдействието на брокерска агенция и опитен брокер или ще преговаряте директно със строител/собственик на имота, Ви съветваме да използвате услугите на адвокат. Последният трябва да има богат опит и задълбочени познания в сферата на вещното и облигационното право, както и в областта на процедурите, свързани със строителството и архитектурата на обекта.

Адвокатът за недвижими имоти може да Ви бъде полезен от самото начало – първите разговори с брокер/собственик до окончателното финализиране на сделката, което се изразява в съставяне на нотариален акт за покупко-продажба на недвижим имот.

Най-важното нещо, за което Ви е необходим адвокат за недвижими имоти, е проверката на собствеността на имота. От голямо значение за Вас като купувач и бъдещата Ви сигурност е дали върху имотът няма вещни тежести, учредени в полза на трети лица. Това обстоятелство може да бъде проверено от адвоката за недвижими имоти. В случай, че имотът е наследствен, адвокатът, чрез юридическите си познания, може да проследи линията на правоприемство между наследодателя и наследниците. Задължително е професионалистът да извърши задълбочена проверка на всички налични документи за недвижимия имот, за да даде становището си. След като адвокатът по недвижими имоти се увери, че правото на собственост действително принадлежи на продавачът, може да пристъпите и към следващия етап по сделката – преговорите.

Адвокатът, който работи в сферата на недвижимите имоти и обслужва сделки за покупко-продажба на имоти, може да Ви бъде полезен и при воденето на преговори. Той има достатъчно опит и знания, за да постигне най-добрия резултат за Вас и Вашите интереси.

Отделно от горното, адвокатът за недвижими имоти може да Ви съдейства в изготвянето на основните за сделката документи – предварителния договор и проекта за нотариален акт. Така ще бъдете сигурни, че интересите Ви по сделката са напълно защитени. Прецизността и добрите правни познания са от изключително значение за Вашата сделка, затова Ви съветваме да се доверите на адвокат, притежаващ и двете – www.tonchev.bg

Дори и да Ви убеждават, че брокерът Ви е достатъчен при покупката на недвижим имот, не забравяйте, че единствено адвокатът има нужните правни познания в относимите сфери на гражданското законодателство. Спокойствието, че ще бъдете защитени при евентуални бъдещи съдебни спорове, може да си осигурите чрез ползване услугите на адвокат.

Comments

comments