Авария на главния довеждащ водопровод остави няколко квартала на Благоевград без вода

Авария на главния довеждащ водопровод засегна високите зони и някои квартали на Благоевград, като наруши водоподаването към потребителите. До края на работния ден водата ще стигне и по най-високите зони.

Още вчера сутринта екипите на „Водоснабдяване и канализация“ успяха да локализират мястото на аварията в района на парк „Бачиново“, чрез микрофонно проследяване на участъка. На самото място е направен изкоп за откриване на стоманената тръба на водопровода. Констатиран е отвор с диаметър около 3 сантиметра.

За да се ремонтира компрометираното място, беше необходимо водата да бъде спряна и източена в отсек от седем километра, тъй като аварията беше в най- ниската точка. Преди това бяха взети мерки всички резервоари след Пречиствателната станция за питейни води да бъдат напълнени.

Макар че аварията беше отстранена само за два часа, бе необходимо технологично време, докато се напълни и седемкилометровия участък от главния довеждащ водопровод, който е с диаметър 1 метър и да се възстанови нормалното подаване на вода във всички системи.

Това засегна високите квартали на Благоевград – ж.к. „Орлова чука“, ж.к. „Еленово“, ж.к. „Ален мак“ и три улици в района на стадиона – „Бадеми“, „Мелник“ и „Дъбравска“.

До няколко часа ще се запълнят и резервоарите, за да може до края на деня водата да стигне до живеещите в най-високите зони на града.

Ръководството на „Водоснабдяване и канализация“ поднася извинение към засегнатите потребители и ги уверява, че прави всичко възможно да се справи с непредвидените аварийни ситуации в най-кратки срокове!

Comments

comments