Яне Янев се кандидатира за кмет на родния си град – Сандански

Лидерът на РЗС Яне Янев ще се кандидатира за кмет на Сандански. За да се посвети изцяло на подготовката и организацията на местните избори, Янев излезе от днес в неплатен отпуск.
„Родовата памет е една от основните причини, която ме накара да се кандидатират за кмет на родния ми град. Толкова години се занимавам с национална политика и общозначими национални каузи. Когато преди 10 г. говорих за нова Конституция, на някои това им се струваше като ерес. Днес вече това е тема номер 1 в дневния ред на държавата. Искам след 4 г. всички да говорят както е постигнал регионът на Сандански, защото бъдещето на Европа е на регионите. Не може да има силна държава без силни региони“, каза за „24 часа“ Янев.
„Много ми е тежко и болно да гледам този Сандански в този му вид. Градът прилича на грохнал старец. Няма живот. Младите хора, в това число и децата, се обаждат от Испания, от Италия, от Гърция, от Щатите, от Канада. За последните дванадесет години на това управление града са напуснали повече от десет хиляди души“, допълни Янев.

Comments

comments