ЮЗУ „Неофит Рилски“ с четири награди от Българската филмова академия

Преподаватели и възпитаници на катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“ към Югозападния университет „Неофит Рилски“ бяха отличени на церемония по връчването на наградите на Българската филмова академия.
Филмът „Синът“ спечели отличието за най-добър късометражен филм, с режисьор Христо Симеонов. Симеонов е завършил бакалавърска и магистърска степен по Филмова и телевизионна режисура в класа на доц. Костадин Бонев. В момента се обучава за придобиване на образователна и научна степен “доктор” по докторска програма “ Кинознание, киноизкуство и телевизия“. Преподавателят по филмова и телевизионна режисура в ЮЗУ „Неофит Рилски“ доц. Бонев получи наградата за продуцент на филма.
Отличието за сценарист на документалния филм „Васил Гендов – мит и реалност“ спечели проф. д-р Александър Грозев, преподавател по История на киното и телевизията. Проф. д-р Грозев бе награден и в категорията Книга – филмова теория, история и критика с „Киното в България – част II (1956 – 1969)“.
Тези награди са поредно признание за уменията на преподавателите и добрата подготовка на възпитаниците на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Comments

comments