Южна Корея пред епидимична заплаха

Южна Корея да прага да бъде изправена пред епидемия от така наречения близкоизточен респираторен синдром, или накратко MERS. Броят на жертвите към момента е единадесет.
Общият брой на засегнатите от вируса е 126 души. Вече е ясно, че болестта се предава от човек на човек по въздушно-капков път.
Компаниите в Южна Корея взимат мерки, за да не допуснат епидемия сред служителите си, като не малка част от тях поставиха камери, които регистрират повишена температура, един от симптомите на заразяване.
„Аз съм доста разтревожен за разпространението на болестта. Все пак, с тези камери напрежението е по-малко и можем да се съсредоточим върху работата си”, коментира и служителят в компанията Лий Гиу Хан.
Когато преди няколко дни беше установено, че болестта се разраства, 2300 души бяха поставени под карантина, а близо 2200 училища и 19 университета затвориха врати.
До този момент не съществуват ефективни средства за борба с коронавируса. Южна Корея е държавата с най-много заразени извън Саудитска Арабия, където първоначално беше открито заболяването.

Comments

comments