Ще намали ли съдът присъдата на Цветан Пъков за прегазения Петьо?

Днес започва делото по случая с прегазения Петьо от Пазарджик. Двете страни в процеса вече са пред съда в Пловдив. Родителите на момчето обжалват решението на съда Цветан Пъков да бъде осъден на 4 години затвор. Цветан Пъков също обжалва това наложено наказание.

Припомняме, че в навечерието на Великден трагедия почерни Панагюрище. 6-годишният Петьо беше убит на улицата, докато карал велосипеда си. Детето беше прегазено от бизнесмена Цветан Пъков, който карал джипа си с близо 100 километра в час и изпреварвал неправилно. После се опитал да избяга, твърдят родителите.

Случаят с прегазения Петьо извади наяве и още катастрофи с пострадали, които Цветан Пъков е причинил. Бизнесменът се оказа с куп нарушения на пътя.

Трагедията с прегазеното дете изкара на протести хиляди българи в различни градове, които поискаха по-тежки наказания за шофьорите-убийци. В края на юни Окръжният съд в Пазарджик осъди Цветан Пъков на 4-години затвор. Той призна вината си и поиска делото да е по съкратената процедура.

Половин година след трагедията родителите искат да се потвърди присъдата от Пазарджик. „Ако беше спрял, можеше детето да е инвалид, да е ранено, но нямаше да е в гроба”, каза пред Съдебната палата в Пловдив Петър Гевечанов, бащата на Петьо.

„За 6 месеца нищо не се промени”, каза Десислава Гевечанова, майката на Петьо.

„Няма как да бъде увеличено наказанието”, коментира адвокатът на шофьора-убиец.

Comments

comments