Ще има ли повишена изборна активност в благоевградското село Бело поле от македонците регистрирани там

На миналите парламентарни избори през май 2013 година , македонците регистрирани в Бело поле успяха да повишат изборната активност.Микробуси с по шестима души пристигаха от погранични селца в западната ни съседка в селото късният следобед.
„За първи път гласувам в България. Не знам за кого, още не са ми казали“, призна тогава Драган Атанасовски, преди да се отправи към урните. Младият мъж имаше българско гражданство от една година.
Според групата македонци от района на Делчево пристигаха още организирани автобуси с избиратели за вота в България. Те обаче отказаха да посочат кой организира и плаща превоза.
Тогава стана ясно,че от РИК са безсилни да направят каквото и да е ,защото ако те са регистрирани български граждани – имат право на глас.
Дали ще дойдат да гласуват и на предстоящите избори в неделя ,предстои да се разбере.Още по любопитно е дали и този път някой ще ги организира и кой ще плати превоза им,за да дойдат да гласуват,дали някоя от партиите ще се“изкуши“ да използва именно тези гласоподаватели.

Comments

comments