Школа „Стъклопис“ отваря врати за малките творци на Благоевград

styklo

На 7-ми февруари /сряда/, от 14:00 часа, в квартал ”Вароша” стартира нова школа по „Стъклопис“ към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Обучението в школата е за всяко дете, което обича да твори и има желанието да се научи да рисува върху стъкло, да се усъвършенства и да открие нови творчески хоризонти в изкуството-стъклопис.

Учител в школата по „Стъклопис” ще бъде Царимира Георгиева. В преподавателската си работа се ръководи от индивидуалното развитие на всяко дете, което на определена възраст има нужда да научи новото, за да изрази себе си и да продължи с желание да се развива. През периода 2011-2016г. нейни възпитаници са удостоени с първо място в раздел приложно изкуство на Националния ученически празник „За хляба наш…“. Носители са на още много призови награди от национални и международни конкурси. Завършва ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград със степен бакалавър по Педагогика на обучението по изобразително изкуство, като веднага след това завършва и магистърска степен по същата специалност в СУ „Св.Климент Охридски“ в гр. София. В стремежа си да открие работеща и иновативна методика за въздействие тя специализира арт терапия в НБУ към Центъра за продължаващо образование.

Участва с доклади в национални и международни научни конференции през 2006, 2008 и 2009, където споделя и представя опита си на художник-педагог. Оформител е на художествена и научна литература. Включва се активно в културния живот на страната с лично творчество в зонални, национални и международни изложби и пленери. С голям успех са реализирани самостоятелните й изложби в Благоевград, Пазарджик, Дупница и Боровец. Нейни произведения са притежание на частни колекции в Европа и САЩ. Активната й преподавателска дейност и резултатите от нея са красноречиви и през 2015 г. е сред наградените учители от Община Благоевград за принос в развитието на образованието и науката.

Всички желаещи деца, които искат да направят първите стъпки в рисуването на стъкло, да сътворяват уникални творби, могат да се запишат в Младежки дом на 2-ри етаж, стая №1 /организатори/.

Заниманията ще се провеждат в кв.”Вароша”, школа „Стъклопис” срещу входа на Храм „Въведение Богородично”.

Comments

comments