Шефът на РЗИ д-р Калоянов предлага ротация за общините Благоевград, Сандански… Директорите чакат заповед от МОН за присъствено обучение

Истински хаос и объркване настана в училищата в Пиринско днес след постъпването на разнопосочна информация от институциите. Както е известно, в четвъртък здравният министър д-р Кацаров обяви, че от понеделник учениците от 5 до 12 клас се връщат на училище след тестване един път седмично. От МОН пък съобщиха, че нямат достатъчно тестове или не достигат 60 хил. теста за изследването на всички ученици от 1 до 12 клас, които се връщат по класните стаи. За да имат готовност, от училищата започнаха да събират информация и декларации от родителите за съгласие за тестване на децата.

Междувременно вчера шефът на РЗИ д-р Калоянов изпрати писмо до началника на РУО, че заболеваемостта в общините Благоевград, Сандански, Кресна и Якоруда е между 250 и 500 на 100 хил. души, и предлага ротационен принцип на обучение. Така директорите тръгнаха да попълват нова справка с график на випуските, които ще учат присъствено и ОРЕС.

И за ротацията, и за присъственото обучение последната дума има министърът на образованието. Затова и всички са в очакване кога и каква заповед ще пуснат от МОН.

 

 

 

Източник: struma.bg

 

 

 

Comments

comments