Шефът на Пожарната в Пазарджик: Няма място за паника

Обгазените в Пазарджик са в добро състояние. Вчера близо 17 души бяха обгазени след неуспешен опит за рязане на газова бутилка. Все още не се знае с какво е била пълна бутилката.

Млад мъж я е купил, за да я престройва, но се обгазява веднага след това. Пожарникарите също са получили симптоми на отравяне както и медиците, които са се отзовали на сигнала. Всички пострадали са в добро състояние.

Комисар Иван Панайотов, началник на пожарната служба в Пазарджик, съобщи, че колегите му са в много добро състояние и няма опасност за здравето им. Вчера е направен химически анализ, по предварителни данни няма опасност за околните. Резултатите ще бъдат готови днес.

Потвърждава се становището, че се касае за битов инцидент и за промишлен газ, който е изтекъл и е бил компресиран в стоманена бутилка, не се касае за бойно отровно вещество, каквито спекулациите има по медиите, каза още комисар Панайотов.

Той допълни, че на мястото веднага е пристигнал автомобил за химическо разузнаване, хората в екипи са извършили проверка, няма място за паника, индикаторите са показали, че няма опасност от отровни вещества.

Възможно е бутилката да е купена от битака или от вторични суровини, полицията все изяснява.

Comments

comments